درحال بارگذاری ....
به هایپرتمپ خوش آمدید.وارد یا عضو شوید کاربرگرامی شما اکنون در مسیر زیر قرار دارید : ضرورت استفاده از GISدر رفع شوري خاك

ضرورت استفاده از GISدر رفع شوري خاك

تاریخ ارسال پست:
شنبه 04 مهر 1394
نویسنده:
nevisandeh
تعداد بازدید:
481

ضرورت استفاده از GISدر رفع شوري خاك:

 

كارشناس خاك و آب مركز تحقيقات كشاورزي گلستان با تاكيد بر استفاده از سامانه اطلاعات جغرافيايي ‪GISدررفع شوري خاك گفت:اين سامانه ابزار مناسبي براي جست و جوي راه حلهاي مديريتي با هدف رفع مشكلات شوري و قليايي خاك است.

 

مهندس "سهراب صادقي" در گفت و گو با ايرنا افزود: داده‌هاي ذخيره شده در اين سيستم به راحتي تعديل شده و دوباره جمع‌بندي و به آساني به هنگام مقايسه و در قالب نقشه‌هايي با مقياس مناسب و دلخواه ترسيم مي‌شوند.

 

به گفته وي، تهيه نقشه شوري خاك يك ابزار مهم در تصميم‌گيريهاي كلان در اين استان مي‌باشد و مي‌تواند به منظور انتخاب مديريتهاي مناسب با توجه به جنبه‌هاي اقتصادي به مسوولان ذيربط كمك كند.

 

وي گفت: اطلاع از وضع شوري خاك به كمك نقشه رقومي از جهات گوناگون مناسب بوده و اين امكان به سادگي وجود دارد تا به مرور زمان نتايج مطالعات جديد را به اين نقشه‌ها افزوده و نقشه اصلاح شده را در اختيار برنامه‌ريز يا كاربر قرار داد.

 

صادقي افزود: در زمان حاضر كمبود آب و شوري خاك مهمترين عوامل محدود كننده عملكرد محصولات زراعي در استان گلستان به شمار مي‌روند.

 

به گفته وي، شوري خاك قابل اصلاح بوده و در بسياري از موارد مقرون به صرفه و گاهي نيز به منظور اجراي برخي طرحهاي عمراني و كشاورزي ضروري است.

 

وي با بيان اين كه شوري خاك و خاكهاي مبتلا به نمك به روشهاي مختلفي مطالعه و طبقه‌بندي مي‌شوند، تصريح كرد: شوري در خاك وضع ثابتي نداشته و حتي در طول يك فصل زراعي نيز ممكن است به علل مختلفي دستخوش تغيير گردد.

 

به گفته‌وي، آگاهي از تغييرات نمك در خاك، پيش نياز يك استراتژي مديريتي مناسب به منظور بهبود حاصلخيزي در اراضي شور است.

 

اين كارشناس افزود: شور شدن خاكها كه جداي از پديده شوري طبيعي است ، نتيجه تغيير نامطلوب وضع هيدرولوژيك در خاك است و در دوره زراعت آبي و اغلب همراه با بالا آمدن سطح آبهاي زيرزميني رخ مي‌دهد.

 

وي اقليم، زهكشي طبيعي، پستي و بلندي اراضي، ساختار زمين شناسي و فاصله از دريا را از جمله عوامل طبيعي و روشهاي نامناسب آبياري، زهكشي ناقص و مديريت ضعيف اراضي را از ديگر عوامل زراعي موثر در شوري خاك دانست.

 

به گفته وي، استان گلستان ‪۶۵۰هزار هكتار اراضي زراعي دارد كه از اين ميزان حدود ‪۲۵۰هزار هكتار كشت آبي و باقي به صورت ديم است كه در صورت تامين آب مورد نياز، اراضي زراعي آبي قابليت گسترش دارد.

 

www.ake.blogfa.com      www.ake.blogfa.com

نوشته شده در تاريخ ۸۸/۰۱/۳۰ توسط مهندس محمد اکرم ایرندگانی
کلمات کلیدی

ضرورت استفاده از GISدر رفع شوري خاك

مطالب مرتبط
نظرات این مطلب
کد امنیتی رفرش