چقدر در مورد محصولات کشاورزي که روزانه ازشون استفاده مي کنيم اطلاع داريم؟
چقدر در مورد محصولات کشاورزي که روزانه ازشون استفاده مي کنيم اطلاع داريم؟
سيب زميني
بعد از برداشت به مدت 5 تا 7 ماه به ندرت جوانه مي زند و خراب
مي شود.اما بعد از اين مدت در حرارت بالاتر از 5 درجه غالبا خراب
مي شود.سيب زميني در حرارت پايين مقدار قندش زيادتر و مقدار
نشاسته اش کمتر مي شودو بر عکس.بنابراين نحوه نگهداري سيب زميني در طعم آن موثر است.
براي نگهداري سيب زميني در خانه ها بهتر است در حجم کم آنرا در جعبه هاي چوبي ريخته در جاي خنک نگهداري کنيد.
بهترين طريقه پوست کندن سيب زميني انداختن آن در آب جوش و سپس گرفتن پوست آن است.در اين صورت قشري که در زير پوست قرار گرفته و ارزش غذايي آن از ساير سيب زميني بيشتر است از دست نمي رود.
جهت پختن سيب زميني بهتر است ابتدا آب را جوش آورده سپس سيب زميني را داخل آب در حال جوشيدن بريزيد و در ظرف را ببنديد تا پخته شود.
وقتي سيب زميني در برابر نور قرار مي گيرد بتدريج زير پوست آن سبز رنگ مي شود.بعبارتي مقداري کلروفيل در آن توليد مي شود.همزمان با اين حالت در سيب زميني ماده اي سمي به نام سولانين ايجاد مي شود.
دراين صورت امکان از مصرف اين سيب زميني ها بايد خودداري نمود.در غير اين صورت موقع پوست کندن بايد پوست را با ضخامت بيشتر جدا کرد.چون سم در قسمت خارجي سيب زميني بيشتر متراکم است.در برخي کشورها که مصرف سيب زميني بالاست مسموميت از سولانين بيشتر اتفاق
مي افتد.
www.ake.blogfa.com www.ake.blogfa.com