درحال بارگذاری ....
به هایپرتمپ خوش آمدید.وارد یا عضو شوید کاربرگرامی شما اکنون در مسیر زیر قرار دارید : بررسي تحمل به شوري ارقام يونجه

بررسي تحمل به شوري ارقام يونجه

تاریخ ارسال پست:
سه شنبه 07 مهر 1394
نویسنده:
nevisandeh
تعداد بازدید:
605
 

اين آزمايش بمنظور بررسي تحمل به شوري ارقام يونجه در محيط گلخانه انجام گرفت .آزمايش بصورت فاكتوريل با دو فاكتور رقم در 6 سطح (رنجر ، رهنا ني، همداني ، مائوپا، بمي ويزدي)وشوري در 6 سطح (شاهد ،3/0- ، 6/0-،9/0 -،1/1- و 3/1- مگا پاسكال)2 در قالب طرح كاملا تصادفي در چهار تكرار انجام گرفت . در اين آزمايش از محيط شن و آبياري بوسيلة محلول غذايي جانسون استفاده گرديد . شن لازم براي آزمايش ابتدا از غربال 2ميلي متري گذرانده شد و سپس بوسيلة فشار آب كاملا شسته شد . مجددا شنها با آب مقطر دوباره شسته شدند .
دماي گلخانه در مدت آزمايش حدود 5 ± 25 درجه سانتي گراد ورطوبت نسبي در محدوده 80 تا 70% نوسان داشت.در پتانسيل 1/1- و 3/1- مگا پاسكال بوته ها در اثر غلظت بالاي نمك در محيط ريشه از بين رفتند .در اين آزمايش سطح برگ تحت تاثير رقم و پتانسيل آب محيط قرار گرفت به طوري كه اثر رقم وپتانسيل آب در كليه نمونه برداريها بر سطح برگ كاملا معني دار بود . ماده خشك بخش هوايي يونجه در كليه نمونه برداريها تحت تاثير رقم بوده اما اثر پتانسيل آب در سه نمونه برداري آخر در توليد ماده خشك معني دار بود . ارتفاع بوته ها نيز تحت تاثير رقم وپتانسيل آب قرار گرفت. با كاهش پتانسيل آب محيط ، ارتفاع بوته ها كاهش يافت بطوري كه اين كاهش در پتانسيلهاي 3/.- ، 6/.- و9/.- مگا پاسكال نسبت به شاهد برابر 9/17 ، 8/36، 7/54 در صد بوده است. اثر رقم وپتانسيل بر تغييرات پتانسيل آب گياه كاملا معني دار بود .از مجموع نتايج بدست آمده مي توان نتيجه گرفت كه ارقام رنجر و رهناني در كليه صفات تحت بررسي در شرايط شور برتري خود را نسبت به ساير ارقام نشان داده و رقم مائوپا حساسيت نسبت به شوري را بروز داده ودر صفات تحت تحت بررسي نسبت به ساير ارقام از سطح پايين تري برخورداربوده است.

کلمات کلیدی

بررسي تحمل به شوري ارقام يونجه

مطالب مرتبط
نظرات این مطلب
کد امنیتی رفرش