درحال بارگذاری ....
به هایپرتمپ خوش آمدید.وارد یا عضو شوید کاربرگرامی شما اکنون در مسیر زیر قرار دارید : تکنولوژی در کشاورزی سنتی

تکنولوژی در کشاورزی سنتی :

تاریخ ارسال پست:
جمعه 03 مهر 1394
نویسنده:
nevisandeh
تعداد بازدید:
586

به طور عمده می توان به سه گروه 1- مکانیکی 2- شیمیایی 3- بیولوزیکی تقسیم کرد.
بین کشاورزی سنتی و مدرن از لحاظ تکنولوژی شکاف است. کشاورزی سنتی رکود تکنولوژی را دارد.
دلایل رکود تکنولوژی :
1- عدم وجود تکنولوژی مناسب 2- عدم وجود آگاهی از روش های بهتر 3- عدم وجود انگیزه برای پذیرش تکنولوژی که این انگیزه به خاطر ریسک بالا باشد یا هزینه آن خیلی بالا باشد.
4-نارسایی های بازار
در کشور های پیشرفته نیروی کار کم است و سرمایه بالا است. اندازه زمین بزرگتر و سطح سواد کشاورز ها هم بالاتر است. اما در کشور های در حال توسعه عکس این است. تکنولوژی که در کشور های پیشرفته ایجاد شده است ،ممکن است انطباق کمی با کشاورزی سنتی داشته باشد. لذا در استفاده از تکنولوژی باید به دنبال تکنولوژی مناسب بود که لزوما تکنولوژی پیشرفته ای نیست.پس باید سعی کنیم تکنولوژی را بومی کنیم. که تکنولوژی بومی باید چند ویژگی داشته باشد.:
1- هزینه آن پایین باشد.
2- استفاده از آن ساده باشد.
3- قابلیت افزایش و جایگزینی هم داشته باشد.
در کشور های در حال توسعه به دلیل فاصله ای که بین مراکز ایجاد تکنولوژی و مزارع وجود دارد و به دلیل ضعف در ترویج و آموزش خیلی مواقع کشاورز از تکنولوژی جدید مطلع نمی شوند.
همچنین 2 عامل نیز مانع از ایجاد انگیزه می شود. 1- ریسک بالا ی پذیرش 2- هزینه های پذیرش.
ویژگی تکنولوژی جدید ریسک بالای آن است. زیرا تا کنون امتحان خود را پس نداده است و هزینه های ناشی از اشتباه احتمالی نیز بالاست. از طرفی کشاورز سنتی به دنبال حداکثر کردن سود نیست و به دنبال حداکثر کردن مطلوبیت از طریق کاهش ریسک است . در صورتی که در کشور های پیشرفته هدف ماکسیمم کردن سود است و لذا پذیرش تکنولوژی جدید هم راحت تر است.

 

کلمات کلیدی

تکنولوژی در کشاورزی سنتی :

مطالب مرتبط
نظرات این مطلب
کد امنیتی رفرش