درحال بارگذاری ....
به هایپرتمپ خوش آمدید.وارد یا عضو شوید کاربرگرامی شما اکنون در مسیر زیر قرار دارید : تشخيص علائم کمبود بُر در تعدادي از محصولات باغي و زراعي

تشخيص علائم کمبود بُر در تعدادي از محصولات باغي و زراعي

تاریخ ارسال پست:
جمعه 17 مهر 1394
نویسنده:
nevisandeh
تعداد بازدید:
429

تشخيص علائم کمبود بُر در تعدادي از محصولات باغي و زراعي:

کمبود بُر در درختان ميوه سبب رشد و نمو ضعيف پرچم ها کاهش مدت گرده افشاني موثر و در نتيجه کاهش تشکيل ميوه و نکروزه شدن پوست تنه درخت سيب و لکه هاي چوب پنبه اي و ترکيدن ميوه ها و تنه درخت و باد زدگي گلهاي گلابي ميشود. کمبود بُر در گلابي همچنين باعث از بين رفتن گل پيش از باز شدن ميشود. بُر در انتقال قندها نقش اساسي داشته و کمبود آن سبب کاهش قند ميشود.

 

 

علائم کمبود بُر در سيب:

کمبود بر در سيب به صورت سياه شدن وسط سيب و بد شکلي ميوه و چوب پنبه اي شدن بافت و پوست ميوه و ترک خوردن تنه درخت ظاهر ميشود.

 

علائم کمبود بُر در گلابي:

يکي از اولين علائم شناسايي کمبود بر در گياهان مرگ منطقه مريستمي است که منطقه حساس ويژه گلهاست. کمبود بر سبب کاهش تشکيل ميوه در گلابي و انواع درختان ميوه ميشود.

 

علائم کمبود بُر در گريب فروت:

در اثر کمبود بر تشکيل ميوه در انواع درختان ازجمله گريب فروت آسيب ميبيند و ميوه هاي تشکيل شده بد شکل ميشوند.

 

علائم کمبود بُر در انگور:

در تاکستانها کمبود بر سبب کاهش تشکيل ميوه در انگور ميشود. در شرايط کمبود بر خوشه هاي انگور خالي از ميوه ميباشد و نشان ميدهد که عمل تلقيح کامل صورت نگرفته است.

 

علائم کمبود بُر درچغندر قند:

کمبود بر سبب شکسته شدن بافتهاي داخلي ريشه و در نتيجه موجب ايجاد قسمتهايي تيره ميشود که به آنها قهوه اي شدن يا دل سياهي ميگويند.

 

علائم کمبود بُر در گندم: در اثر کمبود بر ريشک سنبله هاي گندم از هم بازتر و با زاويه بيشتري به خوشه مي ايستند و تحت چنين شرايطي دانه بندي در خوشه گندم نيز افت پيدا ميکند.

 

علائم کمبود بُر درآفتابگردان:

کمبود بر سبب کرکدار شدن و شکنندگي قسمت فوقاني ساقه و دمبرگ و تغيير شکل طبق و ضعف دانه بندي ميشود.

 

برگرفته از کتاب استفاده از عناصر کم مصرف در کشاورزي تاليف عبدالحسين ضيائيان چاپ نشر آموزش کشاورزي

 

        www.ake.blogfa.com                          www.ake.blogfa.com    

 

 

نوشته شده در تاريخ ۸۸/۰۱/۲۹ توسط مهندس محمد اکرم ایرندگانی
کلمات کلیدی

تشخيص علائم کمبود بُر در تعدادي از محصولات باغي و زراعي

مطالب مرتبط
نظرات این مطلب
کد امنیتی رفرش