هدف کلی : اموزش قران کریم
هدف جزیی : اموزش و یادگیری صحیح خوانی ایات ۸۸ تا ۹۳ سوره نحل
هدف رفتاری :
1- دانش اموزان بتوانند ایات ۸۸ تا ۹۳ سوره نحل را با حداکثر ۳ غلط بخواند . ( روانی – حرکتی)
2- دانش اموزان بتوانند ایات را برای اعضای گروه بخواند و از همکاری با اعضای گروه لذت ببرد. (عاطفی )
3- دانش اموز بتواند پیام قرانی را بین ایات پیدا کند .( روانی - حرکتی )
4- دانش اموز بتواند معنای پیام قرانی و برخی از ایات را درک کند .( شناختی )
وسایل مورد نیاز : کتاب – ضبط صوت – گلبرگ های رنگی جهت گروه بندی .
رفتار ورودی : معلم با مهربانی و سلام وارد کلاس می شود و با نام و یاد خدا درس و کلاس را شروع می کند بعد از ان به حضور و غیاب و دیدن تکالیف دانش اموزان می پردازد و اگر نقصی در کار باشد به اصلاح آن می پردازد.
ارزشیابی تشخیصی : معلم قبل از ارائه درس جدید از دانش آموزان سوالاتی از درس گذشته می پرسد تا از یادگیری دانش آموزان اطمینان حاصل کند و دانش آموزان را برای ارائه درس جدید آماده کند.
گروه بندی کلاس : معلم برای گروه بندی کلاس از دانش اموزان می خواهد که هر کدام گل برگی رنگی از درون کیسه بردارند وگلبرگ های هم رنگ نشان هم گروهی بودن دانش اموزان است و باید کنار یکدیگر بشینند تا تشکیل گروه دهند و به این صورت کلاس را به ۴ گروه ۵ نفری تقسیم می کند .
ایجاد انگیزه :
بچه ها ی عزیز ایا شما در مورد عدالتهای حضرت علی ( ع) شنیده اید ؟ ایا سوالاتی در ذهن شما در مورد عدالت پیش امده ؟
ارائه درس :
گام اول : معلم ضمن بیان قصه ای از عدالت حضرت علی (ع) با لحن بسیار ارام و مهربان دانش اموزان را برای دریافت مفهوم درس اماده می کند و سپس می گوید: خداوند در یکی از ایات سوره نحل که در درس امروز ماست از عدالت و نیکی به دیگران صحبت کرده است و به همه ما این نکته را سفارش کرده است . یک بار برای یادگیری بهتر سوره را از ضبط صوت پخش می کنم و از شما می خواهم کتاب خود را باز کنید و درس جدید را بیاورید و از یک گروه می خواهم یک ایه را بخوانند و بقیه گروه ها تکرار کنند و ایه بعدی را گروه دیگر بخوانند و بقیه گروه ها تکرار کنند و تا پایان سوره این کار را ادامه می دهیم . اگر معلم احساس کرد که دانش اموزی مشکل دارد از او می خواهد که به صورت انفرادی بخواند تا اشکالاتش رفع شود .
گام دوم : در این مرحله معلم تمرینی را که مربوط به ترجمه است را برای دانش آموزان بلند می خواند و دانش آموزان باید به ترجمه دقت کنند و معلم از آنان بخواهد که به صورت گروهی ترجمه ها را کلمه به کلمه معنی کنند خود معلم نیز نظاره گر این کار باشد که همه دانش آموزان این فعالیت را انجام دهند سپس معلم برای هماهنگی بیشتر از تک تک گروه ها سوال می کند و اگر صحیح نباشد اجازه می دهد تا خود دانش آموز اشتباهش را تصحیح کند در این مرحله معلم برای اطمینان از یادگیری دانش آموزان از چند نفر می خواهد تا آیه ای را بخوانند باز اگر دانش آموزی غلط بخواند معلم صحیح آن را بگوید بلکه اجازه دهد خود دانش آموز به اشتباهش پی ببرد و صحیح آن را تلفظ کند .
گام سوم : معلم صفحه ای را که پیام قرآنی در آن وجود دارد را از دانش آموزان می خواهد که باز کنند و به گروه ها ۳ دقیقه فرصت برای مشورت جهت این که هر چیزی را که در تصویر می بینند و می فهمند را بیان کنند بعد از پایان زمان ارائه شده از دانش آموزان بخواهد تا بگویند و خود نیز به تصحیح و تکمیل گفته های آنان بپردازد و بعد یک بار هم آیه و هم ترجمه پیام قرآنی را بخواند و دانش آموزان همگی آن را تکرار کنند سپس معلم از دانش آموزان بخواهد که به صورت گروهی آیه پیام قرآنی را در درس جدید پیدا کنند بعد از اینکه همه گروه ها پیدا می کنند دوباره همگی همه با هم آنها را تکرار کنند در این مرحله معلم معنی کلمات قرآنی را به دانش آموزان ارائه می دهد .
ارزشیابی تکوینی : در طی مراحل تدریس با سئوالاتی که از دانش آموزان در خواندن آیات داریم متوجه وجود مشکل و یا عدم مشکل می شویم و میزان یادگیری آنان را می توان سنجید .
ارزشیابی پایانی :
1. از دانش اموزان می خواهیم که آیات ۸۸ تا ۹۳ سوره نحل را با حداکثر ۳ غلط بخوانند .
2. بتوانند آیات را گروهی بخوانند .
3. پیام قرآنی را در بین آیات درس جدید پیدا کنند .
4. معنای پیام قرآنی و برخی کلمات را بیان کنند .
ارائه تکلیف خلاقانه :
از دانش آموزان بخواهیم درباره ی سوره نحل حداقل ۳ خط مطلب بنویسند .
|