درحال بارگذاری ....
به هایپرتمپ خوش آمدید.وارد یا عضو شوید کاربرگرامی شما اکنون در مسیر زیر قرار دارید : رفع آلودگیهای خاک با بهره گیری از نانو تکنولوژی در 5 استان کشور

رفع آلودگیهای خاک با بهره گیری از نانو تکنولوژی در 5 استان کشور

تاریخ ارسال پست:
سه شنبه 07 مهر 1394
نویسنده:
nevisandeh
تعداد بازدید:
899

رفع آلودگیهای خاک با بهره گیری از نانو تکنولوژی در 5 استان کشور

 

مدیرکل دفتر بررسی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت:

 قصد داریم آلودگی های خاک ۵ استان کشور را شناسایی و از طریق نانوفناوری این آلودگی ها را مرتفع نماییم.
دکتر سروش مدبری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نانو فناوری دانش نوینی است که به تازگی در دنیا رواج یافته و ما سعی داریم که همپای کشورهای پیشرفته در این راه گام برداریم.
وی افزود: در حال حاضر این طرح را در ۵ استان مورد اجرا قرارداده ایم و قصد داریم تا میکروارگانیسمهای بومی خاکهای آنها را با دیدگاه رفع آلودگی شناسایی کنیم.
دکتر مدبری اضافه کرد: با شناسایی باکتری ها و میکروبهایی که در خاکهای این ۵ استان وجود دارد به سرعت به سراغ روشهای بیوتکنولوژی برای رفع این آلودگی ها خواهیم رفت، طرحی که هنوز بسیاری از کشورهای پیشرفته از آن استفاده نکرده اند.
مدیرکل دفتر بررسی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه از این فن آوری می توان برای رفع آلودگی آب، مدیریت پسماند، تبدیل زباله به مواد کم خطر و ... استفاده کرد گفت: نانو می تواند در جمع آوری فلزات سنگین که روش مناسبی برای پالایش آنها در آب وجود ندارد کمک شایانی به ما بدهد.
وی مهمترین مشکلان نانوتکنولوژی را مدیریت دشوار و پرهزینه آن عنوان کرد و خاطر نشان نمود: وقتی برای جذب مواد آلاینده از نانو استفاده می شود برای جمع آوری آن بعد از جذب مواد ، با مشکلات زیادی روبرو هستیم و کمتر فیلتری برای جذب آنها داریم.

 

 

 

 

سن سبز پسته

فرمون جنسی تاثیری در کاهش جمعیت سن سبز پسته ندارد

استفاده از فرمون‌های جنسي طبیعی براي شكار انبوه و كاهش جمعيت سن‌ها چندان مناسب نبوده و از آن فقط مي‌توان بعنوان شاخصي در امر پيش آگاهي زمان حمله سن‌ها به باغهاي پسته استفاده کرد. رئیس موسسه تحقیقات پسته ضمن بیان این مطلب در گفت و گو با خبرنگار ایانا گفت: سن‌هاي سبز پسته از آفات مهم در اكثر مناطق پسته كاري كشور است و اين حشرات بعنوان ناقلان قارچهاي عامل بيماري ماسوي پسته شناخته شده‌اند.
دکتر جوانشاه استفاده از سموم حشره كش را متداولترين روش براي مبارزه و کنترل سن‌ها دانست و افزود: فرمون‌هاي جنسي، امكان جفت‌يابي مناسب را فراهم آورده كه منتج به جفتگيري و بقاء نسل موفق در افراد يك گونه مي‌شود که استفاده از فرمونهاي جنسي در امر پيش آگاهي و يا شکار انبوهي آفات در سالهاي اخير رواج زيادي يافته است.

وی تصریح کرد: بررسيهاي انجام شده در زمينه فرمون جنسي طبيعي سن هاي سبز پسته نشان داده است كه جنس نر در هر دو گونه مورد بررسي ترشح كننده فرمون جنسي است و فرمون مترشحه نيز در هر گونه اختصاصي بوده و فقط سبب جلب جنس ماده همان گونه مي‌شود. جوانشاه اضافه کرد: سن‌ها در نزديكي منبع ترشح كننده فرمون بيشتر از طريق راه رفتن به سمت منبع فرموني حركت مي‌كنند تا پرواز كردن، همچنين اين حشرات از رفتن به مكانهاي تاريك اجتناب ورزیده بنابراين تله‌ها بايد از مواد شفاف ساخته شده و چسبيده به شاخه‌هاي درختان نصب شوند.

سرخرطومی گیلاس

سر خرطومي گيلاس

Rhynchites auratus

(Col.: Curculionidae)

اين گونه به گيلاس، زردآلو، آلبالو و بادام وحشي خسارت مي‌زند. رجبي آثار خسارت اين حشره را روي گوجه در ناحيه قزوين مشاهده نموده است. به دو صورت خسارت مي‌زند:

خسارت اول مربوط به حشره كامل مي‌باشد كه از جوانه‌ها، برگها و ميوه‌ها تغذيه مي‌نمايد. تغذيه مستقيماً از عضو مورد حمله صورت گرفته و در اين راستا قسمت مورد حمله از بيرون خروده مي‌شود. تغذيه روي برگ، هم در حواشي و هم در پهنه آن انجام مي‌گيرد. بدين شكل كه لبه‌هاي برگ به طور نامنظم خرده شده و در پهنه هم سوراخهايي به اندازه و شكلهاي مختلف ايجاد مي‌گردد. تغذيه روي ميوه گيلاس و زردآلو بسيار مشخص مي‌باشد بدين صورت كه دور تا دور آن گودالهاي كوچك و بزرگي ايجاد مي‌شود. حشره كامل براي تخمريزي با خرطوم خود در ميوه گودالي ايجاد نموده و سپس تخم خود را كف آن گودال قرار مي‌دهد. به عبارت ديگر تخمگذاري اين آفت نيز خود نوعي خسارت محسوب مي‌شود. خسارت عمده آفت مربوط به لارو بوده و چون به هسته حمله يم‌كند اغلب باعث ريزش ميوه‌ها مي‌گردد.

زيست‌شناسي

اين حشره زمستان را به صورت لارو كامل در داخل هسته ميوه‌هاي آلوده ريخته شده روي زمين يا در خاك سپري مي‌كند. با مساعد شدن شرايط آب و هوا لارو تبديل به شفيره شده و در بهار همزمان با تشكيل ميوه حشره كامل ظاهر و بعد از كمي تغذيه از برگ، در گوشت ميوه سوراخي ايجاد كرده و يك عدد تخم در سطح هسته قرار مي‌دهد. حشره ماده پس از آن ديواره حفره را جويده و با قسمت‌هاي خرده شده روي تخم را مي‌پوشاند و به اين ترتيب مانع خشك شدن آن مي‌گردد. تخم‌ها پس از يك يا دو هفته تفريخ شده و لاروهاي جوان وارد هسته شده و سبب از بين رفتن آن مي‌گردند. لارو پس از رشد كامل ميوه را ترك كرده و در خاك تبديل به شفيره مي‌شود. اين حشره يك نسل در سال دارد.
کنترل:

1. شخم عميق در زير درختان در پاييز و زمستان براي از بين بردن لاروهاي زمستان گذران

2. استفاده از سموم تماسي پس از ريزش گلها(6-5روزبعد) براي از بين بردن حشرات كامل

3. اندوسولفان EC35% و 1.5 درهزار

4. دیازینون wp40% و 1در هزار

5. گوزاتیون EC20% و 2 درهزار

 

 

 

http://www.ppshahed.com 

 

 

 

انگليسيها ميوه‌اي از تركيب خيار و خربزه ساختند

خبرگزاري کشاورزي ايران - گروه ایران وجهان گزیده اخبار : انگليسيها از تركيب خيار و خربزه سوپر ميوه‌اي به نام پپينو ساختند كه با استقبال بازارهاي بين‌المللي روبرو شد.

   

 

به گزارش ايانا و به نقل از سايت خبري ديلي ميل: هر پپينو كه 5 يورو در بازارهاي انگلستان به فروش مي‌رسد حاوي مقادير زيادي پتاسيم است كه در كاهش فشار خون موثر خواهد بود.

اين گزارش افزود: فوايد بسيار زياد اين ميوه كه براي علاقمندان به طعم خيار و خربزه مناسب است با تقاضاي قابل توجهي در بازار روبرو شده است.

براساس اين گزارش اين ميوه حاوي مقدار زيادي ويتامين‌هاي A، B، C است كه براي سلامت بودن انسان و مقاومت به سرطان و بيماري قلبي مفيد است و همچنين اين ميوه براي افرادي كه داراي رژيم غذايي هستند نيز انتخاب خوبي است چون داراي كالري بسيار پايين است.

گفتني است اين ميوه در برخي كشورهاي آسياي جنوب شرقي به ميزان كم وارد بازار شده است./

 

 

 

 

 

 

 

کمربند سبز!!!

 

ایجاد ۳ هزار هکتار فضای سبز روی کمربند تهران!بالاخره آغاز میشود

همه می دانیم که مرتع ها از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند به طور مثال تولید اکسیژن ‌و یا جذب آلاینده ها مثل دی اکسید کربن و سرب و مواد آمونیاکی.

۱ هکتار پوشش گیاهی در سال می تواند حدود ۷۲ تُن مواد الاینده و گرد و خاک را از هوا بگیرد و رسوب دهد. برای همین در شهر هایی که پیش بینی می شده که الوده باشند کمربند های فضای سبز ایجاد شده که به عنوان ریه ی شهر عمل می کنند.

در طرح های آمایش سرزمین معمولا شهر ها در قسمت هسته ی مرکزی دایره قرار می گیرند و اطراف آن باید فضای سبز و زمین های کشاورزی بپوشاند و حلقه ی سوم دایره را باید بخش صنعت تشکیل دهد.

در حال حاضر در شهر های آلوده ای مثل تهران بخش مسکونی با صنعت کنار هم قرار گرفته اند و گاها با هم ادغام نیز شده اند و بخش فضای سبز در مرحله ی آخر قرار گرفته و همین مساله آلودگی را تشدید کرده و خسارات به طبیعت و انسان را به چندین برابر می رساند.

به گفته ی محمد علی مختاری مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهر تهران در همشهری :طرح احداث کمربند سبز تهران باید از ۵۰ سال قبل اجرا می شد!!!

واقعا این ظلمی که به طبیعت می کنیم روزی به خودمان باز خواهد گشت هر کدام از ما انسانها باید خودمان را در حفظ طبیعت مسول بدانیم اما وقتی هر کسی میگوید به من ربطی ندارد ! چرا؟؟ مگر نه این که در این هوای کثیف زندگی می کنیم و هزارها مرض می گیریم! کاش کمی به خودمان بیاییم

 

 

 

دليل درجه پائين دما: ‏ مصرف سموم شيميايي در مناطق سردسيري كارساز نيست

به دليل درجه پايين دما در مناطق سردسيري، برخي از سموم شيميايي جهت كنترل علفهاي هرز مؤثر و ‏كارساز نيست.‏    

به گزارش خبرنگار ايانا، مهندس مولودي، مدير زراعت سازمان جهادكشاورزي استان كردستان با اعلام اين مطلب افزود: روش فعلي مبازره با  آفات و علفهاي هرز در مناطق سردسيري به خصوص استان كردستان به هيچ وجه جوابگو نيست و مشكل تراكم اين آلفات همچنان وجود دارد.

وي با اشاره به تراكم بالاي علفهاي هرز در اوايل سال افزود: به دليل بارندگي هاي مكرر و شديد در اواخر اسفند و اوايل بهار نيز امكان مبارزه با علفهاي هرز وجود ندارد.

مولودي از عمده مشكلات كشاورزان اين منطقه را تراكم علفهاي هرز عنوان كرد و افزود: بانك مؤسسه تحقيقات و معرفي سموم استفاده در فصول سرد ضمن عملكرد و بازدهي مناسب، توليد به ميزان قابل توجهي افزايش خواهد يافت.

وي تأكيد كرد: مساعدت سازمان حفظ پناتات جهت معرف سموم قابل استفاده در دجه حرارت پايين نيز تا حد زيادي كارگشا خواهد بود.

 

 

 

 

معاون امور باغباني وزارت جهاد كشاورزي خبر داد: حمايت اين وزارت‌خانه از طرح‌هاي توليد قارچ

وزارت جهاد كشاورزي از تمام طرح‌هاي تحقيقاتي بخش باغباني كه مانع از خروج ارز مي‌شود حمايت مي‌كند.

به گزارش ايسنا، مهندس حسين يوسفي ـ معاون امور باغباني وزارت كشاورزي ـ در جلسه‌اي كه با حضور 40 توليدكننده قارچ در معاونت باغباني اين وزارت‌خانه برگزار شد، با بيان اين مطلب اظهار كرد: آمادگي اجراي برنامه‌هاي سازمان يافته و تعريف شده در بخش قارچ تحت نظارت انجمن قارچ را داريم.

او به ضرورت تقويت انجمن پرورش‌دهندگان قارچ توسط توليدكنندگان اين بخش اشاره كرد و گفت: وظيفه وزارت جهاد كشاورزي نيز حمايت از توليدكننده‌هاست و ما مكلف به اجراي آن هستيم.

يوسفي با بيان اين كه توليد قارچ با سلامت جامعه ارتباط دارد، تاكيد كرد: توجه به صادرات قارچ بايد در برنامه‌هاي آتي انجمن قرار گيرد تا بتوان از موقعيت جغرافيايي و منحصر بفرد كشور در زمينه توليد قارچ استفاده كرد.

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي پرورش‌دهندگان قارچ خوراكي، در اين جلسه توليدكننده‌هاي قارچ به طرح موانع توليد و مشكلاتي نظير تامين اجتماعي، سوخت، تامين منابع مالي، خاك پوششي، بورس قارچ، تعرفه برق، تامين نهاده‌ها، صادرات، اطلاع رساني، محيط زيست و... پرداختند و خواستار حمايت آن معاونت براي رفع مشكلات شدند.

منبع:آموزشگاه کشاورزی سبزایران

 

 

 

 

 

 

 

 

شبكه بيماري جاروك ليموترش ايران

با توجه به اهميت و احتمال آلودگي ساير استان‌هاي توليدكننده ليموترش در كشور به بيماری جاروی جادوگر، سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي وزارت جهادكشاورزي در مورخ 1/7/1385 اقدام به تشكيل كميته تدوين برنامه تحقيقاتي مديريت بيماري جاروك ليموترش ايران نمود. با توجه به اين‌كه حل اين مشكل معظم ملي نيازمند يك عزم ملي است، شبكه بيماري جاروك ليموترش ايران (www.iwbdln.ir) به‌منظور استفاده از تمام ظرفيت‌هاي علمي _ اجرايي كشور تشكيل شد و به ‌دنبال تشكيل اين شبكه فراخوان ملي در جهت ايده‌هاي جديد براي كنترل و مهار اين بيماري در سطح كشور انجام شد. بنابراين متخصصين بخش كشاورزي و حتي پزشكي مي‌توانند ايده‌هاي جديد خود را به آدرس دبيرخانه اين شبكه واقع در كرج _ جاده ماهدشت_ روبروي ترمينال شهيد كلانتري _ موسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي و يا از طريق پست الكترونيك iwbdln@abrii.ac.ir  ارسال نمايند. همچنين تلفن تماس اين دبيرخانه 2701138-0261  مي‌باشد.  ايده‌هاي جديد به نحو شايسته‌اي مورد تقدير قرار خواهند گرفت

 

 

 

 

 

 

کاربرد ویروسهای گیاهی در نانو تکنولوژی

 

 

 www.agri-nano.blogfa.com

 

علیرضا سعادتمند1 و شاهرخ ملک زاده2

    1- مرکز ویروس شناسی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی،

 دانشگاه شیراز (sadatman@shirazu.ac.ir)

         2- گروه گیاهپزشکیدانشکده کشاورزی، دانشگاه شهيد چمران

 

 

 براي دريافت متن كامل با ميل من  تماس بگيريد.

mbparsa@gmail.com

 

 

مقدمه– پروتئین های گرفته شده از استخوان، صدف، دیاتوم و باکتریهای مغناطیسی می توانند با ظرافت دقیق بعنوان هسته ساختارهای غیرآلی در معیارهای نانو و ماکرو واقع گردند. کار برد مواد بیولوژیکی نسبت به روشهای سنتی، مزایای زیادی را در ساخت نسل جدیدی از وسایل نظیر کنترل فضایی در معیارهای نانو، خود سازی موازی اجزای الکترونیکی بر روی یک ابزار ساده و نیز مکانیسم های خود اصلاحی ارائه می دهد.  فاکتور اساسی در توسعه یک روش مونتاژ بیولوژیکی، ترکیبات و سازگاریهای مناسب  میان مواد غیر آلی– بیولوژیکی، سنتز سازه های مناسب و درک و کنترل بر همکنش های ساختمانی و فرایندهای مونتاژ را شناسایی می کند. کاربردهای بالقوه برای نانوکریستالهای مهندسی شده با مشخصات نوری و مغناطیسی، شامل تمهیدات اپتوالکترونیک نظیر نمایش انتشار نور، ردیاب های نوری و لیزرها، اجزای کامپیوتری با معیار نانو، ذخیره مغناطیسی، سنسورها و لوازم تشخیصی پزشکی می باشد.

مطالعه استفاده از یک مدل بیولوژیک بعنوان فالب در تولید مواد مهم تکنولوژیکی، یکی از عرصه های مهم علم ریزفناوری طی چند سال اخیر بوده است. استفان مان و همکاران (2000) ساختارهای باکتریایی را برای تهیه قالب مواد غیر آلی مانند طلا و سولفایه کادمیوم دستکاری کردند (1-3). مثلاٌ در سنتز CdS، لایه های S باکتریایی بعنوان قالب های پروتئینی جهت تشکیل هسته بکار می روند.  همانطور که ادوات الکترونیکی به مقیاس های زیر میکرونی و حتی کوچک تر نزدیک می شوند، نیاز برای کنترل ابعاد بسیار ریز افزایش می یابد. استفاده از روشهای طبیعت با مسایل وابسته به تکنولوژی، راهی ارزانتر و جدید برای سنتز مواد هموار خواهد کرد (4). استفاده از ساختار و ویژگی های ویروس ها در ساخت مواد، منجر به یک پروسه ای می شود که  یک سیر تکاملی برای شناخت مواد با کار بردهای ترکیبی را تقلید کرده و استفاده از یک قالب کریستالی بسیار منظم جهت ساختن و مونتاژ مواد را سبب می شود  (شکل 1).  محققین قبلی از باکتری ها جهت غربالگری و اتصال موادی مانند طلا و اکسید آهن استفاده کرده اند (5). در این مقاله با کاربردهای ویروس های M13 ، TMV، CCMV و CPMV در زمینه ریزفناوری آشنا می شویم. باکتریوفاژ 13M ، ویروسی است که باکتریها را آلوده می سازد و از یک مولکول DNA تک رشته حلقوی حدود 6407 نوکلئوتید تشکیل شده(6) و قرارگرفته در یک پوشش سیلندری قابل انعطاف که از حدود 2700 کپی پروتئین های پوششی اصلی (pVIII) در یک نظم مارپیچی تکرار شونده تشکیل شده است. در یک انتهای ویروس 13M  پنج کپی از یک پروتئینی پوششی فرعی بنام  pIIIو در طرف دیگر پروتئینpIX  وجود دارد. 

 

 

 

نمايند‌ه فائو در ايران:
ملخ صحرايي يك مشكل بين‌المللي است

به گزارش گیاهپزشکان ایران و به نقل از ايسنا، مبشر شيخ ـ نماينده سازمان خواروبار و كشاورزي ملل متحد (فائو) و سازمان بهداشت جهاني (WHO) ـ امروز (دوشنبه) در بيست و پنجمين نشست كميسيون ملخ صحرايي كه با حضور نمايندگان كشور‌هاي جنوب غربي آسيا برگزار شد، ملخ صحرايي را به دليل مهاجرت‌هاي مكرر از مرز‌هاي كشور‌ها، يك مشكل بين‌المللي خواند و افزود: از گذشته‌هاي دور اين آفت خطر جدي براي كشاورزي جنوب غرب آسيا محسوب مي‌شده كه اغلب نيز نيازمند عمليات مبارزه در سطح وسيع است.

وي ادامه داد: كليه كشور‌هاي مبتلا به اين مشكل اطلاعات خود را به اين سازمان منتقل كرده و پس از آن اطلاعات تحليل شده در اين سازمان همراه با اطلاعات هوايي و زيستگاه‌ها و تصاوير ماهواره‌يي به كشور‌ها فرستاده مي‌شود و هم‌چنين اين سازمان اطلاعات جديدي را به صورت ادواري و خلاصه شده در خصوص وضعيت ملخ، پيش‌بيني مهاجرت و توليدمثل به صورت كشور به كشور تهيه و به كشور‌ها توزيع مي‌كند.

مبشر شيخ درباره كميسيون 25 گفت: اگر چه اين كميسيون كوچك‌ترين كميسيون مبارزه با ملخ است ولي نقش بسيار مهمي‌ در پيشگيري از حمله اين ملخ دارد.

در ادامه اين نشست كيس كريسمن ـ مسوول پيش آگاهي بخش مبارزه با آفات زيان‌آور و مهاجر فائو ـ نيز با بيان اين كه اين كميسيون يكي از چند كميسيون مبارزه با ملخ فائو است، افزود: اين كميسيون كه 43 سال از عمر آن مي‌گذرد مجمعي است كه برحسب قانون تاسيس شده و يك مكانيزم دائمي‌ براي مديريت ملخ است كه مي‌تواند همه ساله فعاليت كند.

او با اشاره به وظايف كشور‌هاي عضو اين كميسيون گفت: داشتن يك سيستم دائمي‌ نظارت و كنترل ملخ و هم‌چنين قرار دادن سطح مشخصي از منابع براي مديريت موارد اضطراري برخي از وظايف اين اعضا است.

وي خاطرنشان كرد: ارائه آموزش در سطح بالا به كاركنان و بازآموزي آن‌ها با توجه به پديدآمدن تكنولوژي‌هاي جديد و هم‌چنين شركت در استراتژي‌هاي پيشگيرانه براي بروز و ظهور مواقع اضطراري از ديگر وظايف اين اعضا است.

 

 

 

ايستگاه ملي كنترل ملخ صحرايي چهارشنبه در كرج افتتاح مي‌شود

رييس سازمان حفظ نباتات كشور:
ايستگاه ملي كنترل ملخ صحرايي چهارشنبه در كرج افتتاح مي‌شود

 

"ايستگاه ملي كنترل ملخ صحرايي" روز چهارشنبه براي مبارزه با حمله‌هاي احتمالي ملخ صحراي افتتاح مي‌شود.

به گزارش گیاهپزشکان ایران و به نقل از ايسنا، دكتر علي عليزاده ـ رييس سازمان حفظ نباتات كشور ـ صبح امروز (دوشنبه) ضمن اعلام اين مطلب در بيست و پنجمين نشست كميسيون ملخ صحرايي با اشاره به اهميت اين آفت در بين ساير آفات گفت: اين آفت با داشتن ويژگي‌هاي خاصي هم‌چون قدرت پرواز زياد و تغذيه از گياهان مختلف و مهاجرت از كشوري به كشور ديگر خسارت بالايي به كشور‌ها وارد مي‌كند.

او با اشاره به تشكيل كميسيون مركزي در مقر فائو (رم) براي هماهنگي بين‌المللي كشور‌هاي مختلف در جهت مبارزه با اين ملخ اظهار كرد: هم‌چنين 2 كميسيون منطقه‌يي در غرب و شرق آفريقا ايجاد شده كه ايران به عنوان يكي از چهار عضو كميسيون مبارزه با ملخ صحرايي در منطقه جنوب غربي آسياست.

وي درباره ايستگاه ملي كنترل ملخ صحرايي خاطرنشان كرد: با ساخت اين ايستگاه از اين پس آمادگي مبارزه با اين آفت در صورت هشدار‌هاي فائو در كشور وجود دارد كه البته در چند سال گذشته با اقدامات صورت گرفته اين آفات از كشور‌هاي همسايه به كشور ما وارد نشده است.

رييس سازمان حفظ نباتات كشور افزود: علاوه بر امكانات قبلي سازمان حفظ نباتات براي راه‌اندازي اين مركز تاكنون يك ميليارد تومان هزينه شده است كه در اين بين فائو نيز همكاري‌هاي تكنيكي و اطلاع رساني براي مبارزه با اين آفت ارائه خواهد داد.

رييس سازمان حفظ نباتات كشور وجود ملخ‌هاي بومي‌ را نيز براي ايران خسارت‌بار ذكر كرد و گفت: سالانه با اين آفت در سطح 25 هزار هكتار از اراضي كشاورزي مبارزه مي‌شود.

او تصريح كرد: اطلاع از آخرين اقدامات انجام شده توسط فائو درباره مبارزه با ملخ صحرايي، ارائه گزارش كشور‌هاي اعضاي عضو و تصميم‌گيري براي 2 سال آينده از برنامه‌هاي اين اجلاس محسوب مي‌شود.

ملخ صحرايي مهم‌ترين و خطرناك‌ترين ملخ از نظر قدرت پرواز است كه در 2 سال گذشت در دنيا حدود 13 ميليون هكتار مبارزه بر عليه اين آفت انجام شده كه خسارت آن به ميليارد‌ها دلار مي‌رسد.

 

با استفاده از تكنيك‌هاي زيست‌فن‌آوري, پژوهشگران ايراني طول عمر گل‌هاي يك گياه علفي را تا 15 برابر اف

محققان پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك وزيست فن‌آوري توانستند با انتقال يك ژن از يك درخت چند ساله به گياه علفي «اربيدوسيس» طول عمر گلبرگ‌هاي گل‌هاي اين گياه را از دو روز به 30 روز افزايش دهند.

دكتر سيد مهدي سيدي، ‌عضو هيات علمي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فن‌آوري با اعلام اين مطلب به خبرنگار «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: گياه «اربيدوپسيس تاليانا»(Arabidopsis thaliana) گياهي علفي و يك‌ساله و اولين گياهي است كه توالي تمام ژن‌هاي آن شناخته شده است و به عنوان گياه مدل براي مطالعات ژنتيكي انتخاب شده است.

وي گفت: از اين گياه به عنوان مگس‌سركه در تحقيقات گياهي ياد مي‌شود كه با داشتن ژنوم كوچك، ژن‌هاي ساده، اندازه كوچك، كم هزينه بودن رشد، تعداد زياد گل و بذر مورد توجه دانشمندان سراسر جهان براي تحقيق در زمينه هاي مختلف علوم گياهي و به ويژه تحقيقات ژنتيكي قرار گرفته است.

دكترسيدي با اشاره به اينكه پژمردگي و ريزش گلبرگ‌ها مشكل بزرگي در صنايع پرورش گل است، افزود: در حال‌حاضر براي به‌تاخيرانداختن پيري گل از برخي مواد شيميايي استفاده مي‌شود كه علاوه بر هزينه زياد براي سلامتي انسان نيز مضر است.

وي به طرح تحقيقاتي كه در اين زمينه اجرا شده اشاره و خاطرنشان كرد: ما در اين طرح با انتقال يك ژن از يك درخت چند ساله به گياه علفي اربيدوسيس موفق به‌توليد گل‌هايي شده ايم كه گلبرگ‌هاي آن كه قبلا تنها دو روز دوام داشتند تا بيش از 30روز شاداب و تازه باقي مي‌مانند و هيچ گونه علائم ظاهري پيري در هيچ كدام از اجزاء گل مشاهده نمي‌شود.

دكتر سيدي افزود: گلبرگ‌هاي اين گياه تا آخر عمر گياه برروي گل باقي مي‌مانند وحتي پس از خشك شدن گياه نيز از آن جدا نمي‌شوند، بنابراين نه تنها پيري در گلبرگ‌ها متوقف شده بلكه ريزش گلبرگ‌ها نيز صورت نمي‌گيرد.

وي در پايان به خبرنگار ايسنا واحد علوم پزشكي ايران گفت: باانجام مطالعات ژنتيكي بيشتر روي اين گياهان و شناسايي اساسي مولكولي اين پديده، اميدواريم، بتوانيم تكنيك مزبور را برروي گياهان زينتي اقتصادي تسري دهيم كه اين تكنيك علمي، كاربردهاي زيادي در زمينه گياهان زينتي اقتصادي دارد.

آشنایی با رشته خاکشناسی

خاکشناسی (Soil Science) دانش مطالعه و طبقه بندی خاک، بر اساس خصوصیات فیزیکی (مانند بافت یا ساختمان)، شیمیایی (مانند هدایت الکتریکی محلول خاک و میزان سدیم موجود) و زیستی آن است.

دانش خاکشناسی خاک را به عنوان ترکیب طبیعی بسیار پیچیده، که از هوازدگی فیزیکی و بیوشیمیایی بوجود آمده مورد بررسی قرار می‌‌دهد. یک پدولوژیست خاک را به عنوان یک ترکیب مطالعه می‌‌کند و کاربردهای آن را مد نظر قرار نمی‌دهد. خاکشناسی به ما کمک می‌‌کند بهترین کاربرد ممکن را برای خاک‌های مناطق مختلف تعیین نماییم، از آن حفاظت کنیم و کیفیت آن را افزایش دهیم. علاوه بر این، خاکشناسی شیوه‌های کشت بدون خاک گیاهان (کشت هایدروپونیک) را نیز در بر می‌‌گیرد. پژوهشگران رشته خاکشناسی با بررسی مواد و شرایط مورد نیاز زندگی گیاهان، امکان رشد گیاه در محیط‌های بدون خاک را فراهم می‌‌کنند.

کارشناسان خاکشناس میزان مواد غذایی موجود در خاک‌های مناطق مختلف را بررسی می‌‌کنند و بهترین راه افزایش میزان مواد مورد نیاز و کاهش آثار سوء موادی که میزان آن از حد طبیعی بیشتر است را بیان می‌‌کنند و در صورتیکه خاک از لحاظ مواد غذایی متعدد دچار کمبود باشد، راه حل‌های ترکیبی (مانند کود فسفات آمونیوم) ارایه می‌‌دهند.

خاکشناسان می‌‌توانند با شیوه‌های غیر عادی، مثلاً با اضافه نمودن گچ به خاک سدیمی و شستشوی مداوم آن، ساختار شیمیایی و با شخم مناسب و اضافه نمودن کود‌های گیاهی به خاک، ساختار فیزیکی آن را بهبود بخشند. آنها گیاهان و جاندرانی را که می‌‌توانند باعث بهبود کیفیت خاک از نظر شیمیایی یا فیزیکی شوند را براساس نوع خاک پیشنهاد می‌کنند. مثلاً برای خاک‌هایی که دارای کمبود نیتروژن هستند شبدر یا یونجه پیشنهاد می‌‌کنند و برای خاک‌هایی که به شدت فشرده شده‌اند ولی ساختار شیمیایی مناسبی دارند کرم خاکی پیشنهاد می‌‌کنند.

[ویرایش] شاخه‌های دانش خاکشناسی

دانش خاک‌شناسی خاک هارا از دو جنبه تحت بررسی می‌‌دهد و بر همین اساس به دو رشته تقسیم می‌‌شود.

  1. -پدولوژی یا خاک‌پژوهی خاک‌ها را به عنوان مواد طبیعی بسیار پیچیده، که از هوازدگی فیزیکی و زیست‌شیمیایی بوجود آمده مورد بررسی قرار می‌‌دهد. یک پدولوژیست خاک را به عنوان یک ترکیب مطالعه می‌‌کند و کاربردهای آن را مد نظر قرار نمی‌دهد.
  1. -ادافولوژی خاک را به عنوان محیط زیست، رشد و نمو گیاهان مورد بررسی قرارمی دهد. ادافولوژیست‌ها ویژگی‌های خاک را از نقطه نظر حاصلخیزی مورد بررسی قرار می‌‌دهند.

باید در نظر گرفت دانش خاک‌شناسی به طور عمومی ترکیبی از این دو شاخه است و نمی‌توان آنها را دقیقاً از هم تفکیک کرد.

[ویرایش] رشته دانشگاهی خاکشناسی

خاکشناسی یکی از شاخه‌های رشته کشاورزی است. این رشته با رشته‌های مهندسی شیمی و مهندسی عمران نیز رابطه نسبتاً نزدیکی دارد. مهندس خاکشناس علاوه بر تسلط بر دانش شیمی (شیمی عمومی، شیمی آلی، زیست‌شیمی، شیمی تجزیه و خصوصاً شیمی خاک)، دارای دانش فنی کافی در زمینه نقشه برداری و بررسی تصاویر هوایی و تصاویر ماهواره‌ای می‌‌باشد.

 گرایش‌های مهم رشته خاکشناسی

دانش خاکشناسی دارای گرایش‌های تخصصی متعددی می‌‌باشد. تعدادی از گرایش‌های خاکشناسی در مقطع کارشناسی و تعدادی از آنها در مقطع کارشناسی ارشد قابل انتخاب است.

گرایش‌های مقطع کارشناسی (گرایش در دانشگاه‌های مختلف متفاوت بوده و دانشجو ملزم به پذیرش آن است):

  1. -خاکشناسی محض
  2. -خاکشناسی محیط

گرایش‌های مقطع کارشناسی ارشد (گرایش بر اساس موضوع پایان نامه تعیین می‌‌شود):

  1. -شیمی خاک
  2. -فیزیک خاک
  3. -بیولوژی خاک
  4. -آلودگی خاک
  5. -حاصلخیزی خاک
  6. -فرسایش خاک

 

 

 

 

نوعي شب پره از اشك چشم پرندگان هنگام خواب تغذيه مي‌كند


به گزارش سلامت نیوز: دانشمندان موفق به شناسايي شب پره‌اي شده‌اند كه با استفاده از زبان دراز و خرطوم مانند خود، از اشك چشم پرندگاني كه به خواب فرورفته‌اند، تغذيه مي‌كند.

به نقل از سايت اينترنتي "نيوساينتيست"، محققان "مركز تحقيقات پستانداران" در شهر "گوتينگن" آلمان و همچنين محققان دانشگاه
"آنتاناناريوو" در ماداگاسكار در تحقيقات صورت گرفته در جزيره ماداگاسكار موفق به شناسايي اين شب‌پره(‪ (mothعجيب شده‌اند.

پيش از اين محققان شب‌پره‌ها و نيز پروانه‌هايي را در آسيا، آفريقا و آمريكاي جنوبي شناسايي كرده بودند كه از اشك چشم گوزنها، بزهاي كوهي و نيز تمساح‌ها تغذيه مي‌كنند. اين قبيل حيوانات بزرگ معمولا توانايي چنداني در زمينه دور كردن حشرات از چشمان خود ندارند اما تاكنون هيچ شب‌پره و يا پروانه‌اي مشاهده نشده كه بتواند از اشك چشم پرندگان تغذيه كند زيرا پرندگان با حركات بالهاي خود اين قبيل حشرات را دور مي‌كنند.

با اين وجود، شب‌پره ماداگاسكار هنگامي كه پرندگان به خواب فرورفته‌اند روي سر و يا گردن آنها نشسته و زبان دراز خود را به زير پلك پرنده فرستاده و اشك چشم آن را مي‌نوشند.

پرندگان دو پلك مجزا دارند كه هنگام خواب هر دوي آنها را مي‌بندند و به همين علت شب‌پره ماداگاسكار بر خلاف ساير شب پره‌هاي تغذيه‌كننده از اشك حيوانات كه داراي زبانهايي نرم و كوچك هستند، براي دستيابي به اشك چشم پرندگان از زبان بسيار عجيبي برخوردارشده است.

زبان دراز و خرطوم مانند اين شب پره در بخش انتهايي داراي برامدگي‌هاي خار مانند بوده و نوك آن به شكل دو قلاب كوچك است.

شب‌پره ماداگاسكار از اين زبان عجيب خود براي كنار زدن هر دو پلك پرنده و دستيابي به اشك چشم آن بدون بيدار كردن پرنده استفاده مي‌كند.

به گفته محققان، اين احتمال وجود دارد كه شب‌پره ابتدا نوعي ماده بي‌حس كننده را به درون چشم پرنده تزريق مي‌كند تا هنگام مكيدن اشك چشم مانع از سوزش چشم و بيدار شدن پرنده شود.

محققان شناسايي‌كننده اين شب‌پره خواستار تحقيقات بيشتر براي شناسايي جزييات بيشتر در مورد اين حشره عجيب و نيز بررسي احتمال وجود انواع ديگري از اين حشرات در ماداگاسكار هستند

 

کلمات کلیدی

رفع آلودگیهای خاک با بهره گیری از نانو تکنولوژی در 5 استان کشور

مطالب مرتبط
نظرات این مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]