درحال بارگذاری ....
به هایپرتمپ خوش آمدید.وارد یا عضو شوید کاربرگرامی شما اکنون در مسیر زیر قرار دارید : آموزش و صحیح خوانی سوره ی آل عمران آیات 133 تا 139

آموزش و صحیح خوانی سوره ی آل عمران آیات 133 تا 139

تاریخ ارسال پست:
دوشنبه 30 شهریور 1394
نویسنده:
nevisandeh
تعداد بازدید:
922

آموزش و صحیح خوانی سوره ی آل عمران آیات 133 تا 139

موضوع: آموزش و صحیح خوانی سوره ی آل عمران آیات 133 تا 139

زمان: 20 دقیقه                  روش تدریس: فعال، پرسش و پاسخ، بحث گروهی

مکان: کلاس            روش ارزشیابی: شفاهی      مدرس:

تعداد فراگیران: 6 نفر        چیدمان:       

هدف جزئی: آموزش سوره ی آل عمران

هدف کلی: کسب توانایی روخوانی قرآن

 وسایل لازم: کتاب قرآن، ضبط صوت، لوحه درس قبل و درس جدید، چسب، چوب اشاره اشکال محتوایی (ماه، ستاره، خورشید)

 اهداف رفتاری:

1)     به شنیدن قرآن علاقه مند باشند (عاطفی)

2)     به شرکت در فعالیت های گروه علاقه مند باشند (عاطفی)

3)     نسبت به معنا و مفهوم آیات آگاه شون (شناختی)

4)     بتواند آیات را شبیه به نوار بخوانند (مهارتی)

5)     به سوالات ارزشیابی پاسخ دهند (مهارتی)

(رفتار ورودی)

معلم با لبخند زدن وارد کلاس می شود و دانش آموزان ذکر هفته را می خوانند (یا ارحم الراحمین) و معلم کلاس را با نام و یاد خدا و سلام کردن شروع می کند بعد از احوالپرسی با بچه ها معلم به دیدن و یا پرسیدن تکالیف جلسه قبل می پردازد و بعد از آنها شروع به گروه بندی بچه ها می کند و آنها را به سه گروه دو نفره تقسیم می کند.

(ارزشیابی ورودی)

معلم: لوحه درس گذشته که سوره شعراء میباشد را به تخته چسبانده و بعد از آن اسم چند نفر را می خواند که بیایند پای تخته و با نشان دادن هر آیه آن را بخوانند بعد از دوستان خود در آیه بپرسد. اگر غلط خواندند می گوید که دختر گلم یکبار دیگر آن را با دقت بخوان تا اشتباه خود را تصحیح کند و اگر درست خواندند با گفتن کلمه احسنت آنها را تشویق کنند. و سپس شروع به آغاز درس جدید می کند.

گام اول تدریس (ایجاد انگیزه یا جلب توجه)

معلم برای ایجاد انگیزه از دانش آموزانش می پرسد که تا به حال شده برای پدر و مادر خود قرآن خوانده باشند؟ و یا اینکه سوره هایی را حفظ باشند؟

گام دوم تدریس: (آشنا شدن با موضوع درسی)

در این گام ابتـدا از دانش آمـوزان می خواهیم که اگر داستان یا حدیثـی در مورد نیکوکاران می دانند بگویند و اینکه افراد نیکوکار چه کسانی هستند وجایگاه آنها در نزد خداون چگونه میباشد.

گام سوم تدریس: (ارایه محرک ذهنی)

در این گام معلم لوحه ای از سوره ی آل عمران تهیه کرده به کلاس آورده و از دانش آموزان گروه خورشید می خواهد که بیایند آن را به تخته بچسبانند و سپس از آنها در مورد سوره ی آل عمران می پرسد.  

گام چهارم تدریس: (انتظار خود را به گروه بگویید)

معلم به دانش آموزان خود می گوید که هر کدام از آنها یک سوره را انتخاب کنن و 2 الی 3 دقیقه وقت دارند باهم بخوانند و تمرین کنند و درباره ی معنایش باهم مشورت کنن و بعد از 3 دقیقه هر گروه کارهایشان را ارائه دهند.

گام پنجم: (گزارش دهی)

در این گام معلم از بچه ها می خواهد که سوره را بخوانند و اگر جایی دچار مشکل بودن باز از خودش می خواهد که دوباره با دقت بخواند تا خود به تلفظ صحیح پی ببرد و جبران کند حتی اگر لازم باشد که چندین بار آن را بخواند و در این جا معلم حق هیچ گونه ایراد گرفتن را ندارد.

بازخورددهی: در طی تدریس از کودکان در رابطه با خواندن سوره و معنی آن سوالاتی می پرسیم و اگر اشکالی وجود داشت خودمان به درصد رفع آن بر می آییم.

گام هشتم: (رفع اشکال و ارزشیابی پایانی)

از بچه ها می خواهیم که همه باهم سوره را بخوانند و به آنها احسنت می گوییم و اگر اشکالی داشتن از آنها می خواهیم که بار دیگر با دقت بخوانند و آنها را تشویق می کنیم.

ارزشیابی پایانی: انتظار می رود که دانش آموز بتواند در پایان درس 3 آیه از سوره ی آل عمران را که در کتاب درسیشان آمده در مدت کمتر از 30 ثانیه و خودشان بدون کمک دیگران در کلاس درس بخوانند.  

گام نهم: (تثبیت یادگرفته ها)

در این گام با استفاده از لپ تاپ و پراژکتور سوره را در کلاس برای بچه ها پخش کرده و سه بار آن را گذاشته که بار اول کاملاً گوش دهند بار دوم زمزمه و بار سوم همه باهم بخوانند.

تکلیف پایانی: سوره آل عمران را در منزل برای والدین خود بخوانند و یا اینکه هرکس بتواند یک پیام از آیات این درس را پیدا کند و برایش داستان بنویسید یک جایزه خوب برایش در نظر گرفته می شود.

 

«خسته نباشید»

کلمات کلیدی

آموزش و صحیح خوانی سوره ی آل عمران آیات 133 تا 139

مطالب مرتبط
نظرات این مطلب
کد امنیتی رفرش