درحال بارگذاری ....
به هایپرتمپ خوش آمدید.وارد یا عضو شوید کاربرگرامی شما اکنون در مسیر زیر قرار دارید : تولید محصولات باغی و زراعی

تولید محصولات باغی و زراعی

تاریخ ارسال پست:
شنبه 18 مهر 1394
نویسنده:
nevisandeh
تعداد بازدید:
684

تولید محصولات باغی و زراعی

 

 

الف) مراحل آماده سازی زمین و کاشت:

 

روشهای متداول کاشت محصول انگور بصورت جوی پشته‌ای و عرقابی می‌باشد که ابتدا در اسفند ماه زمین را شخم زده و با نهرکن یا بیل مکانیکی جوی بعمق cm80 تا m5/1 تهیه می‌کنند و سپس چاله‌هایی جهت غرس نهال را آماده می‌کنند و داخل چاله را با کود حیوانی و یا ماسه بادی و مقداری کود شیمیائی فسفا و پتاس را مخلوط کرده و دخل چاله می‌ریزند. سپس در بهار که هوا مساعد می‌باشد نهال‌های تهیه شده از خزانه یا قلمرو تهیه شده از باغات انگور همجوار را که بین 800 تا 1500 اصله را می‌باشد را داخل چاله گذاشته و خاک پای آنها داده و سپس اقدام و به آبیاری می‌نمایند.

 

 ب) مرحله داشت :

 

این مرحله شامل ـ آبیاری ـ مبارزه با علفهای هرز ـ آفات و بیمار می باشد.

 

ـ در این مرحله کود ازت در فواصل آبیاری که باغات 1 تا 4 ساله معمولاً بین 7 تا 8 مرحله می‌باشد کود ازت جهت رشد رویشی و انگور استفاده می‌گردد و با

 

ـ همچنین بلحاظ تربیت مناسب بوته انگور به طرف پشته اقدام به هرس فرم در باغات جوان و در باغات من هرس خشک در اسفند و فروردین و سبز در اردیبهشت و خرداد و مرداد ماه صورت می‌گیرد.

 

ـ همچنین جهت مبارزه با علفهای هرز و اقدام به پیل زنی پای بوته‌ها و پشته‌ها می‌نمایند که با صرف نیروی کارگری زیاد صورت می‌گیرد.

 

ـ‌با توجه به اینکه آفاتی نظیر تریپس ـ کرم خوشه خوار از عمده آفات این محصول می‌باشد. باغداران در صورت مشاهده آفات فوق ضمن انجام اقدامات پیشگیری و مبارزه مکانیکی و بیولوژیکی بین 2 تا 3 مرحله اقدام به پائینی باغات می‌نمایند.

 

ج) مرحله برداشت:

 

معمولاً از 15 شهریور تا به مهرماه زمان برداشت انگور منطقه می‌باشد و با توجه به نوع بهره‌برداری از محصول زمان برداشت متفاوت می‌باشد چنانچه جهت کشمش باشد از 15 شهریور اقدام به برداشت انگور و تبدیل آن به کشمش آفتابی و یا ( که مخلوط 5/2 کیلوگرم پودر کربنات پتاسیم همراه با 1 لیتر روغن استرالیائی در 5 لیتر آب جهت 1 تن انگور مورد استفاده قرار می‌گیرد ) و جهت ارسال به بازارهای فروشه معمولاً از 25 شهریور به بعد شروع می‌گردد.

 

آبیاری درختان مرکبات و پسته در مناطق جنوبی دره سن جو کیون (آمریکا):

 

در این مقاله نیاز آبی درختان  در منا طق جنوبی در ه سن جو کیون آمریکا مورد قیاس قرار گرفته است و با توجه به فرمولهای برآورد کننده نیاز آبی گیاهان بررسی ها بعمل آمده است .

 

آنچه که در این مطالعات مد نظر قرار گرفته است پارامترهای مرتبط با تعیین نیاز آبی می باشد که از جمله  عمده ترین آنها می توان به شرایط اقلیمی، گسترش تاج درختان، ارتفاع گیاه، عمق ربشه، شوری، انتقال افقی گرما اشاره نمود. همچنین در برآورد آب مورد نیاز برای درختان در نظر گرفتن سن و سال و تراکم تعداد درختان در وادحد سطح به عنوان عاملی مهم در تعیین نیاز آبی بشمار می رود که در برآوردها نقش مهمی ایفا می نماید.

 

از مطالعات و بررسی های بعمل آمده بر روی  دقت  برآورد  نیاز آبی درختان مورد مطالعه نتیجه گیری شده است که برای جلوگیری از انجام آبیاری های اضافی  لازم است قبل از انجام آبیاری با استفاده از ابزارها و وسائل اندازه گیری رطوبت  از وضعیت رطوبتی خاک مطلع شویم و پس از اطمینان کافی از دقت روشها از آنها بهره برداری نمائیم.

 

این بررسی ها در مورد نیاز آبی درختان پسته نشان می دهد که برغم مقاوم بودن درختان پسته به تنش های خشکی، جهت حصول به محصول مناسب به آب قابل توجهی نیازمند می باشند بطوریکه با توجه به مطالعات گلد همر درختان بارور پسته  در شرایط پسته کاری آمریکا به عمق آب 8/40 اینچ در سال ( 10300 متر مکعب در هکتار سال ) نیازمند می باشند .

 

  تحلیل :

 

 استفاده از مقادیر پیشنهادی فاکتور گیاهی و تبخیر وتعرق گیاه مرجع جهت برآورد نبیاز آبی گیاهان هر منطقه کفایت نمی نماید جهت نگرش دقیق تر لازم است به عواملی از قبیل شعاع سایه انداز یا بعبارت دیگر به سطح پوشش باغ توسط درختان، وضعیت شوری آب و خاک، ارتفاع گیاه و ادوکسیون توجه نمود. انجام آبیاری های بیش از حد احتیاجات درختان پسته می تواند سبب آبشویی این عناصر از پروفیل ریشه گردیده وآنها را  از دسترس گیاه خارج نماید لذا در مناطقی که مثلاً با کیفیت های نامطلوب آب مواجه هستیم واز طرفی مشکلات کم آبی را نداریم نبایدبه  آبیاری های بیش از حد مبادرت ورزید.

 

www.ake.blogfa.com             www.ake.blogfa.com                  www.ake.blogfa.com

کلمات کلیدی

تولید محصولات باغی و زراعی

مطالب مرتبط
نظرات این مطلب
کد امنیتی رفرش